От неделя ще започне захлаждане в България. Ще има събличане и

...
От неделя ще започне захлаждане в България. Ще има събличане и
Коментари Харесай

Професор Рачев: От този ден идва захлаждането в България

От неделя ще стартира захлаждане в България. 

Ще има събличане и обличане. Това разгласи топ климатологът проф. Георги Рачев в постоянната си графа по бТВ.

" Ще продължи да бъде топло. В Скопие е -2 градуса, а в Солун - 3 градуса. Днес може би ще имаме върхове, а по морето има възможност да се доближат и национални върхове. Там ще се усети най-силно южният вятър, сподели професорът, цитира " Пловдив 24 ".

Огромният антициклон " Франк " се върти по часовниковата стрелка, а Олга - назад на часовниковата стрелка. Няма по-топло място сега от Балканския полуостров ", продължи климатологът.

" В централна и северна България ще бъде 16 градуса над нормата. Днес ще бъде дръжката на черешката на сладоледа, петък и събота ще бъдат високи температурите. Въздухът ни е убийствено чист, в петък и събота още веднъж ни чакат високи температури, ще има и върхове ", уточни той.

По думите му абсолютният връх в предишното е бил в Севлиево – 26,7 градуса.

" В София при започване на февруари ще бъде 17 градуса, вятърът ще стихне, бързо ще се затопля, ще има събличане и обличане, няма метод. В Пловдив ще има относително много слънце като се изключи четвъртък, когато ще бъде хладно ", означи проф. Рачев.

" В Хасково през вчерашния ден имаше температурен връх. София отвя предходния връх от 16 градуса, като през вчерашния ден бяха маркирани 18 градуса.

Във Варна температурата на морската вода ще бъде към 7 градуса, толкоз ще бъдат и градусите в морската ни столица.

В Плевен от тази неделя стартира захлаждане, а към идната неделя се чакат и превалявания, само че като цяло ще бъде топло ", посочи Георги Рачев.

„ В Чили 112 са починалите до този миг. Много е тежко ситуацията, а на запад от Сантяго има доста изгорели къщи и коли. За страдание над 80 пожара не са овладени. Това е цялостно заличаване, само че е част от всекидневието ни ", приключи климатологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР